sivacki DRUM forum


...

Dobro došli! U gornjem desnom uglu, klikom na ikonicu "mesec" ili zatim "sunce" možete, prema vlastitom afinitetu, odabrati svetlu ili tamnu (dark) temu Foruma.

VERTEP U SIVCU

Van mreže pitalica

  • VIP
  • Zaslužni član
  • *****
    • Poruke: 1049
    • Reputacija: +29/-3
poslato: Januar 08, 2010, 12:58:34 posle podne

     Ovih prazničnih dana štampa, radio i televizija zasipali su nas rubrikama i prilozima vezanim za Badnje veče i Božić. Kroz sve se provlačila nostalgija za prekinutim ili  zaboravljenim običajima, te želja i pokušaji da nam se oni vrate.
   Da bar donekle ispravimo nepravedne optužbe o zaboravu, treba reći da se u našem selu običaji nikada nisu ni prekinuli, ni zaboravili. Kako su se u kom periodu  poštovali i odvijali, to ćemo već prepustiti ozbiljnijim istoričarima, ali činjenica je da nikada nisu ni prekinuti, ni zaboravljeni.
   U Sivcu je, na našu radost, taj ''teret'' na svoja pleća uspešno preuzeo mlađi naraštaj. Da su oni to shvatili u skladu sa veličinom praznika, svedoče njihova  predanost, ozbiljnost i dostojanstvo, sa kojima su ovi mališani nastupali. Koliko je sreće bilo u dečjim očima posle čestitki i pohvala za njihov trud, toliko je, i još više, bilo ponosa i ljubavi u našim srcima.
   Sivac živi, slavi i odoleva svim iskušenjima.

     

HRISTOS SE RODI!sivacki DRUM forum

VERTEP U SIVCU
« poslato: Januar 08, 2010, 12:58:34 posle podne »