Prijavljivanje
Registracija
Menu
Portal
Početna
Pomoć
TinyPortal
TinyPortal
Downloads
sivacki DRUM forum
»
Forum
»
Chill Out ...
»
Kuhinja
»
Predjela
»
Hleb sa suvim smokvama
...
Dobro došli! U gornjem desnom uglu, klikom na ikonicu "mesec" ili zatim "sunce" možete, prema vlastitom afinitetu, odabrati svetlu ili tamnu (dark) temu Foruma.
Hleb sa suvim smokvama
jelajelena
·
1 ·
674
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
Idi dole
jelajelena
Drum tim
Zaslužni član
Poruke:
2058
Reputacija:
+22/-1
Kad nas zaborave prestanemo da postojimo..
Hleb sa suvim smokvama
poslato:
Januar 20, 2011, 03:02:53 posle podne
Hleb sa suvim smokvama
Sastav (za 6 osoba):
350 g brašna,
150 g suvih smokava,
10 g suvog kvasca,
kašika lozovače,
kašika šećera,
1 dl mleka,
2 kašike maslinovog ulja,
so
Način pripreme:
Smokve iseckajte i potopite u čašu mlake vode kojoj ste dodali kašiku lozovače. Kvasac prelijte mlakim zaslađenim mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta.
Brašno posolite po ukusu (pola kašičice) i dodajte kvasac rastopljen u mleku, ulje i oceđene smokve, pa mesite desetak minuta. Testo zatim prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dva sata da nadođe.
Potom ga premesite i preručite u podmazan duguljast kalup (zapremine jednog litra). Ponovo prekrijte krpom i ostavite da odstoji još sat vremena i još malo naraste. Zatim stavite da se peče 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Hleb poslužite kao predjelo uz čajnu kobasicu ili kulen, suvo meso, sir, začinjen rendanim celerom i kruškom
Tweet
sivacki DRUM forum
Hleb sa suvim smokvama
«
poslato:
Januar 20, 2011, 03:02:53 posle podne »
Štampaj
Stranice:
1
Idi gore
sivacki DRUM forum
»
Forum
»
Chill Out ...
»
Kuhinja
»
Predjela
»
Hleb sa suvim smokvama
Search
Korisničko ime
Lozinka
Prijavi me za stalno
Zaboravili ste lozinku?