2 sati i 20 minutaZahtjevnost:LaganoSastojci350 g Brašno 30 ml Mlijeko 1 kašikica Kvasac 100 ml Voda 35 g Šećer malo So 40 g Puter 2 komada Jaja za premaz:1 Jaje izmućeno 1 kašikica Voda po potrebi Susam 1.Izmjesati suhe sastojke(brasno,secer,so i kvasac) pa dodati puter,jaja,mlijeko i vodu.Zamjesiti glatko i elasticno tijesto( ako koiristite mixer za tijesto onda 3 minute na usporenoj brzini i 8 minuta na visokoj brzini).2.Od tijesta napraviti loptu,pokriti je krpom i ostaviti da odstojiu 2 h.Kada je tijesto nadoslo,premjesiti ga rukama,istjerati zrak iz njeg pa ga podijeliti na 8 jednakih loptica.3.Loptice poredati na tacnu pa ih pokriti alu foliom ili bak-papirem.Ostaviti ih da stoje 60-90 min. tj. dok se ne uduplaju u velicini.