• Oktobar 23, 2019, 12:04:40 posle podne
Sivac
22 gostiju, 0 korisnika

Autor Tema: Semenke koje život znače  (Pročitano 845 puta)

Van mreže jelajelena

  • Drum tim
  • *****
  • Poruke: 2029
  • Reputacija: +16/-4
  • Kad nas zaborave prestanemo da postojimo..
Semenke koje život znače
« poslato: April 17, 2014, 05:41:58 posle podne »
Semenke koje život znače

Semenke su dokaz da dobre stvari dolaze u malom pakovanju. Značaj semenki za zdravlje odavno je poznat. Nutricionisti širom sveta savetuju da budu obavezan deo ishrane. Otkrivamo vam četiri vrste semenki koje bi obavezno trebalo da uključite u ishranu.Semenke lana – Niskokalorične semenke lana bogate su proteinima, vlaknima, alfa linolenskom kiselinom (ALA), omega 3 masnim kiselinama. Bore se protiv slobodnih radikala, poboljšavaju probavu i kardiovaskularno zdravlje.

Semenke bundeve [/size]– Odličan izvor vitamina E, cinka i mangana. Semenke bundeve sadrže i retke antioksidanse. Jedna kašika semenki budeve sadrži 4,7 mg zdravih masti (mononezasićenih masti koje smanjuju loš i povećavaju dobar holesterol). Semenke budeve jačaju imunutet i regulišu nivo insulina.

Semenke susama – Bogate su kalcijumom, magnezijumom i bakrom. Povećavaju nivo vitamina E u telu, poboljšavaju zdravlje srca i jačaju imunitet. Studije su pokazale da mogu da smanje rizik od multiple skleroze.

Semenke suncokreta – Sadrže dobre masti, odnosno mononezasićene i polinezasićene masti. Bogate su vitaminom E, te su dobre za kosti jer su dobar izvor kalcijuma.
izvor:
b92sivacki DRUM forum

Semenke koje život znače
« poslato: April 17, 2014, 05:41:58 posle podne »